Despre noi

Despre Franke

Franke este o companie elveţiană cu 70 de subsidiare în 40 de ţări la nivel global. Bazele companiei au fost puse în anul 1911, prímele chiuvete fiind produse în anul 1925.

Franke este cel mai mare producător de chiuvete pentru bucătărie din lume şi este leader în cercetarea şi dezvoltarea unor materiale şi a unor produse noi pentru bucătărie. Franke este principalul furnizor de sisteme incorporabile pentru bucătării casnice.

Franke România este parte a diviziei Kitchen Systems Group a corporaţiei multinaţionale Franke Artemis şi activează pe piaţa locală din anul 1998 fiind lider pe piaţa autohtonă de echipamente incorporabile pentru bucătării destinate uzului casnic.

 

Istoria Franke

An                              Activitate
1911 -                       Hermann Franke infiinţează o afacere cu foi din metal in Rorschach, Elveţia.
1914 - 1924             În timpul Primului Război Mondial devine dificilă obţinerea materiei prime necesară producţiei. Perioada de după Primul Război Mondial şi criza economică intârzie dezvoltarea afacerii.


1925 - 1930             Sectorul industrial şi cel al construcţiilor se revigorează. Se înfiinţează un department de instalaţii sanitare, producţie de luminatoare şi lucarne.
1931 - 1934             Criză economică generală. Primele chiuvete produse din nichelină, metal Monel şi mai târziu din inox.
1935 - 1936             Construcţia unei noi fabrici, birouri şi clădiri rezidenţiale in Aarburg; 10 angajaţi
1937 - 1938             Ascensiunea economică duce la creşterea vânzărilor. Începutul producţiei de serie şi lansarea primei chiuvete incorporabilă sudată.
1939 - 1945             Herman Franke moare în data de 25 Ianuarie 1939. Fiul său Walter preia afacerea. Al Doilea Război Mondial readuce dificultatea în procurarea materiei prime. Sectorul construcţiilor stagnează din nou. Începe producţia de componente pentru aplicaţii industriale (inclusiv componente pentru motoare); 100 angajaţi.
1946 - 1949            Expansiunea ariei de producţie şi producerea de bucătării complete (Movenpick). Primele exporturi către ţările vecine. Numărul angajaţilor creşte la 250.
1950 - 1955            Sectorul construcţiilor cunoaşte o dezvoltare susţinuă. Vânzările pentru toate produsele cresc. Prima investiţie într-o ţară străină (Germania); 400 angajaţi.
1956 - 1961            Continuă expansiunea cu noi fabrici în Europa. Producţia se dublează. Se înfiinţează Departamentul de Bucătării Comerciale; 750 angajaţi.
1962 - 1974            Expansiune remarcabilă a Grupului Franke. Se deschid 13 noi subsidiare şi 2 francize in Europa. În anul 1972 Franke instalează prima bucătărie pentru Mc’Donald’s in Munchen; 2.600 angajaţi.
1975 - 1988            În anul 1975 Franke işi schimbă proprietarul; prietenul şi partenerul de afaceri a lui Walter Franke, Willi Pieper, preia afacerea. Se mai adaugă 4 subsidiare şi 2 francize, inclusiv în SUA. În 1979, cunoscută acum în toată lumea, este introdusă Compania Franke Compact sisteme chiuvete. Pentru a asigura creşterea şi dezvoltarea, Franke este structurată în divizii în anul 1988.
1989                       Michael Pieper, fiul lui Willi Pieper, devine CEO, iar în 1990 devine proprietarul Grupului Franke. Sub conducerea acestuia are loc o expansiune rapidă şi sistematică a activităţilor de bază ale Grupului în toată lumea. Concentrate pe ariile lor de competenţe, Franke Kitchen System – care oferă soluţii inteligente şi de igienă pentru prepararea hranei prin sistemele incorporabile de bucătărie şi Franke Foodservice System care oferă sisteme pentru bucătării industriale, devin lideri de piaţă fiecare pe segmentul său.
2002 - 2009           Franke işi regândeşte strategia şi structura. Diviziile obţin mai multă autonomie şi responsabilităţi. Sunt identificate încă două activităţi de bază: Franke Washroom Systems - soluţii inteligente pentru spaţiile sanitare publice şi semi-publice precum şi în domeniul comercial şi Franke Coffee System – soluţii inteligente in prepararea cafelei, activităţi care contribuie la dezvoltarea Franke. Franke are 70 de subsidiare cu 11.000 de angajaţi în 40 de ţări şi are vanzări consolidate de 2,5 miliarde franci elveţieni.
2010                       Franke se transformă in Franke Artemis Group care include Franke Kitchen Systems Group, Franke Commercial Systems Group (Franke Foodservice Systems, Franke Washroom Systems, Franke Coffee Systems, Franke Beverage Systems), Franke Artemis Real Estate Group şi Franke Asset Management Group.
 

Valorile Franke

1.       OFERIM SOLUȚII EXCEPȚIONALE, în două moduri:

           a. PUNEM CLIENȚII PE PRIMUL LOC, recunoaștem cerințele clienților și căutăm moduri relevante și creative de a le îndeplini

           b. NE CONCENTRĂM PE SOLUȚII, vizăm un rezultat optim, concentrându-ne nu doar pe produse sau servicii, ci pe soluții holistice.

2.       CAȘTIGĂM ÎMPREUNĂ prin:

          a. COLABORARE PESTE FRONTIERE: colaboram dincolo de departamente, funcții, regiuni.

          b. ÎNCREDERE: ne insuflăm încredere reciproc, impartasind informatii si sustinand performanta.

3.       SUNTEM CURIOSI, atat cat sa:

          a. CONTESTAM STATUS-QUO-ul, incercam idei noi fara frica de esec, analizand date, cele mai bune practici, pentru a imbunatati lucrurile.

          b. NE DEZVOLTAM ABILITATILE, invatand unii de la altii, cerand feedback si lucrand pentru atingerea obiectivelor.

4.       NE ASUMĂM RĂSPUNDEREA

          a. PENTRU CEEA CE FACEM, suntem dedicați obiectivelor, le urmărim până la capăt și le realizăm având clar în minte responsabilitățile și prioritățile noastre.

          b. SUNTEM PROACTIVI, rezolvăm în mod proactiv provocări și depășim cerințele propriei poziții pentru a aborda problemele direct.

5.       RESPONSABILITATEA

          a. NE PASĂ DE OAMENI ȘI PLANETĂ, creăm impact pozitiv pe termen lung, și suntem atenți la sănătatea și starea de bine a celorlalți.

          b. APRECIEM DIFERENȚELE, contribuind la crearea unui mediu inclusiv în care fiecare persoană este considerată și ascultată , recunoscand valoarea diferitelor abilități si culturi.


Franke România 

Franke România, parte a diviziei Kitchen Systems Group a corporaţiei multinaţionale Franke Artemis din Elveţia, activează pe piața locală din 1998, oferind linii complete de electrocasnice incorporabile, într-o gamă variată. În prezent compania deţine în portofoliu peste 1.300 de coduri de produse diferite. Sistemele de bucătărie includ toate echipamentele necesare unei bucătării: chiuvetă, baterie, plită, cuptor, hotă, tocător de resturi, maşina de spălat vase incorporabila, combina frigorifică, cuptor cu microunde, mașină de cafea incorporabilă, mașină de spălat rufe incorporabilă şi alte accesorii. Produsele comercializate de companie sunt produse în proporţie de 95% în Italia, iar restul produselor sunt importate din alte țări din Europa și Asia. Franke România desfăşoară activităţi de export în Moldova.

Franke Romania distribuie produsele prin:

- Showroom propriu

- Showroom-uri partener

- Producători / importatori de mobilă

- Magazine specializate de electrocasnice

- Magazine de bricolaj

- Magazine și rețele de articole tehnico-sanitare

 

Franke Romania deține și comercializează alte două branduri ale Grupului Franke: Faber (hote) și Dominox (sisteme complete de bucătărie – plită, cuptor, hotă, chiuvetă și baterie)

S.C. Franke Romania S.R.L.

Bd. Biruintei nr. 98

Localitate: Pantelimon

Judet Ilfov

Tel. 021 350 15 50

Fax. 021 350 15 51

Tel. Verde 08008 359 359

info.fro@franke.com

www.franke.ro

WhatsApp Chat WhatsApp Chat