Local Storage seems to be disabled in your browser.
For the best experience on our site, be sure to turn on Local Storage in your browser.

Email: info.fro@franke.com

Telefon: 021.350.15.50

Showroom (mobil / Whatsapp): 0745.999.599

Service / Piese de schimb (mobil / Whatsapp): 0753.156.921

Contul meu 
Toggle Nav
Cos cumparaturi

Despre noi

Despre Franke

Franke este o companie elveţiană cu 70 de subsidiare în 40 de ţări la nivel global. Bazele companiei au fost puse în anul 1911, prímele chiuvete fiind produse în anul 1925.

Franke este cel mai mare producător de chiuvete pentru bucătărie din lume şi este leader în cercetarea şi dezvoltarea unor materiale şi a unor produse noi pentru bucătărie. Franke este principalul furnizor de sisteme incorporabile pentru bucătării casnice.

Franke România este parte a diviziei Kitchen Systems Group a corporaţiei multinaţionale Franke Artemis şi activează pe piaţa locală din anul 1998 fiind lider pe piaţa autohtonă de echipamente incorporabile pentru bucătării destinate uzului casnic.

 

Istoria Franke

An

Activitate

1911

Hermann Franke infiinţează o afacere cu foi din metal in Rorschach, Elveţia.

1914 - 1924

În timpul Primului Război Mondial devine dificilă obţinerea materiei prime necesară producţiei. Perioada de după Primul Război Mondial şi criza economică intârzie dezvoltarea afacerii.

1925 - 1930

Sectorul industrial şi cel al construcţiilor se revigorează. Se înfiinţează un department de instalaţii sanitare, producţie de luminatoare şi lucarne.

1931 - 1934

Criză economică generală. Primele chiuvete produse din nichelină, metal Monel şi mai târziu din inox.

1935 - 1936

Construcţia unei noi fabrici, birouri şi clădiri rezidenţiale in Aarburg; 10 angajaţi

1937 - 1938

Ascensiunea economică duce la creşterea vânzărilor. Începutul producţiei de serie şi lansarea primei chiuvete incorporabilă sudată.

1939 - 1945

Herman Franke moare în data de 25 Ianuarie 1939. Fiul său Walter preia afacerea. Al Doilea Război Mondial readuce dificultatea în procurarea materiei prime. Sectorul construcţiilor stagnează din nou. Începe producţia de componente pentru aplicaţii industriale (inclusiv componente pentru motoare); 100 angajaţi.

1946 - 1949

Expansiunea ariei de producţie şi producerea de bucătării complete (Movenpick). Primele exporturi către ţările vecine. Numărul angajaţilor creşte la 250.

1950 - 1955

Sectorul construcţiilor cunoaşte o dezvoltare susţinuă. Vânzările pentru toate produsele cresc. Prima investiţie într-o ţară străină (Germania); 400 angajaţi.

1956 - 1961

Continuă expansiunea cu noi fabrici în Europa. Producţia se dublează. Se înfiinţează Departamentul de Bucătării Comerciale; 750 angajaţi.

1962 - 1974

Expansiune remarcabilă a Grupului Franke. Se deschid 13 noi subsidiare şi 2 francize in Europa. În anul 1972 Franke instalează prima bucătărie pentru Mc’Donald’s in Munchen; 2.600 angajaţi.

1975 - 1988

În anul 1975 Franke işi schimbă proprietarul; prietenul şi partenerul de afaceri a lui Walter Franke, Willi Pieper, preia afacerea. Se mai adaugă 4 subsidiare şi 2 francize, inclusiv în SUA. În 1979, cunoscută acum în toată lumea, este introdusă Compania Franke Compact sisteme chiuvete. Pentru a asigura creşterea şi dezvoltarea, Franke este structurată în divizii în anul 1988.

1989

Michael Pieper, fiul lui Willi Pieper, devine CEO, iar în 1990 devine proprietarul Grupului Franke. Sub conducerea acestuia are loc o expansiune rapidă şi sistematică a activităţilor de bază ale Grupului în toată lumea. Concentrate pe ariile lor de competenţe, Franke Kitchen System – care oferă soluţii inteligente şi de igienă pentru prepararea hranei prin sistemele incorporabile de bucătărie şi Franke Foodservice System care oferă sisteme pentru bucătării industriale, devin lideri de piaţă fiecare pe segmentul său.

2002 - 2009

Franke işi regândeşte strategia şi structura. Diviziile obţin mai multă autonomie şi responsabilităţi. Sunt identificate încă două activităţi de bază: Franke Washroom Systems - soluţii inteligente pentru spaţiile sanitare publice şi semi-publice precum şi în domeniul comercial şi Franke Coffee System – soluţii inteligente in prepararea cafelei, activităţi care contribuie la dezvoltarea Franke. Franke are 70 de subsidiare cu 11.000 de angajaţi în 40 de ţări şi are vanzări consolidate de 2,5 miliarde franci elveţieni.

2010

Franke se transformă in Franke Artemis Group care include Franke Kitchen Systems Group, Franke Commercial Systems Group (Franke Foodservice Systems, Franke Washroom Systems, Franke Coffee Systems, Franke Beverage Systems), Franke Artemis Real Estate Group şi Franke Asset Management Group.

 

Valorile Franke

Viziunea nostră este:

Să fim liderul mondial al furnizorilor de sisteme inteligente care fac din prepararea hranei și a cafelei o experiență meritorie și oferă igienă ca o soluție cuprinzătoare.

Misiunea noastră este:

Să nu facem nici un compromis când este vorba despre calitate, inovație și stil

Să ne concentram pe ceea ce este esențial și să implementăm ideile mai repede și mai eficient decât oricine – oricând, oriunde

Să creăm valoare adăugată pentru clienții noștri și să furnizăm inspirație prin inovație, făcându-i adevarați ambasadori ai mărcii noastre

Valorile noastre sunt:

Sclipitor

  • A te gândi în perspectivă și a fructifica șansele
  • A te concentra pe ceea ce este esențial
  • A găsi cea mai bună soluție apelând la idei și curaj

Energic

  • A acționa rapid și precis
  • A-ți atinge prin tenacitate obiectivul
  • A-ți dezvolta personalitatea și a-i încuraja pe ceilalți

Dedicat

  • A-ți asuma răspunderea și a inspira încredere
  • A-ți aduce cu entuziasm și pasiune contribuția la succesul comun
  • A te autodepăși

Franke România

Franke România, parte a diviziei Kitchen Systems Group a corporaţiei multinaţionale Franke Artemis din Elveţia, activează pe piața locală din 1998, oferind linii complete de electrocasnice incorporabile, într-o gamă variată. În prezent compania deţine în portofoliu peste 1.300 de coduri de produse diferite. Sistemele de bucătărie includ toate echipamentele necesare unei bucătării: chiuvetă, baterie, plită, cuptor, hotă, tocător de resturi, maşina de spălat vase incorporabila, combina frigorifică, cuptor cu microunde, mașină de cafea incorporabilă, mașină de spălat rufe incorporabilă şi alte accesorii. Produsele comercializate de companie sunt produse în proporţie de 95% în Italia, iar restul produselor sunt importate din alte țări din Europa și Asia. Franke România desfăşoară activităţi de export în Moldova.

Franke Romania distribuie produsele prin:

- Showroom propriu

- Showroom-uri partener

- Producători / importatori de mobilă

- Magazine specializate de electrocasnice

- Magazine de bricolaj

- Magazine și rețele de articole tehnico-sanitare

Franke Romania deține și comercializează alte două branduri ale Grupului Franke: Faber (hote) și Dominox (sisteme complete de bucătărie – plită, cuptor, hotă, chiuvetă și baterie)

S.C. Franke Romania S.R.L.

Bd. Biruintei nr. 98

Localitate: Pantelimon

Judet Ilfov

Tel. 021 350 15 50

Fax. 021 350 15 51

Tel. Verde 08008 359 359

info.fro@franke.com

www.franke.ro