Informatii produse

Informatii produse

Primim periodic întrebări cu caracter tehnic şi întrebări referitoare la modul de curăţare şi întreţinere a produselor Franke. În această secţiune sunt răspunsuri la cele mai frecvente întrebări.

Întrebări frecvente
Pentru răspunsuri la unele dintre cele mai frecvente întrebări referitoare la produsele Franke, alegeţi unul dintre subiectele de mai jos.

Chiuvete

General
Sunt toate chiuvetele disponibile cu picurator pe dreapta sau pe stânga?
Toate chiuvetele Franke sunt disponibile cu picurator pe partea dreapta sau pe stânga – în cazul în care o chiuvetă este disponibilă într-un sigur format , acest lucru este specificat în fişa cu date tehnice şi în catalog. Chiuvetele reversibile oferă în mod automat această opţiune.

Este inclus kit-ul de instalare?
În general, este necesar să cumpăraţi numai un sifon ca parte din kit-ul de instalare (în funcţie de numărul de cuve al chiuvetei) atunci când comandaţi chiuveta la un partener Franke. Chiuvetele ambalate in cutii de carton sunt livrate cu sifon.

Pot să fixez un tocător de resturi menajere la chiuveta Franke?
Da. La orice chiuvetă care are un orificiu de evacuare de 3 ½” se poate conecta un tocător pentru resturi menajere.
Dacă tocătorul se montează pe cuva cu supraplin, este necesar sa achiziţionaţi un prelungitor disponibil la partenerii noştri.

Cum se montează chiuvetele sub blat?
Depinde de tipul de blat, dar vă recomandăm să luaţi legătura cu personal calificat în acest sens.
În ambalaj sunt incluse cleme de fixare şi un şablon.
Vă recomandăm să utilizaţi un material de etanşare între flanşa chiuvetei şi blatul de lucru, pentru a împiedica pătrunderea apei.
În oricare dintre situaţii, vă recomandăm să luaţi legătura cu furnizorul.

Care este termenul de garanţie pentru chiuvetele Franke?
Chiuvetele Franke sunt garantate 15 de ani pentru defectele de fabricaţie.

Unde pot găsi o mostră cu culoarea pentru chiuvetă?
În mod normal la partenerii Franke sau la showroom-ul propriu.

Inox

Pot face ceva ca inoxul să nu se mai zgârie?
Inoxul se va zgâria usor (indiferent că este de la Franke sau de la o altă companie) şi din cauza modului de lustruire direcţional, la majoritatea modelelor de chiuvete, zgârieturile vor fi foarte evidente la început. Cu toate acestea, după mai multe utilizări şi curăţare (cu un produs de curăţare adecvat, cum ar fi crema Franke), inoxul va căpăta o patină şi urmele de zgârieturi nu vor mai fi atât de evidente.

Cum pot îndepărta „punctele de rugină” de pe chiuveta nouă din inox?
Franke se numără printre cei mai mari producători mondiali de chiuvete din inox, de aceea o atenţie deosebită este acordată calităţii şi standardelor pe care le oferă furnizorii de inox. Materialul utilizat este oţel inoxidabil 18/10 de calitate superioară care, din punct de vedere metalurgic, nu poate rugini sau coroda în condiţii normale.

Totuşi, există situaţii când se pot acumula depozite de particule feroase din apa utilizată, în special atunci când instalaţia de apă este nouă, sau de la bureţii metalici sau alte ustensile. Aceste depozite aderă la suprafaţa chiuvetei şi pot rugini, până în momentul în care sunt îndepărtate.

În astfel de situaţii vă recomandăm curăţarea chiuvetei cu pasta Franke.Pasta trebuie repartizată pe suprafaţa chiuvetei, apoi frecaţi cu buretele livrat împreuna cu pasta (nu utilizaţi o lavetă sau perie de plastic pentru vase). La final clătiţi abundent cu apă şi apoi indepărtaţi urmele de apă ştergând chiuveta cu un material uscat.

Dorim să vă atragem atenţia că particulele pot să reapară dacă nu sunt complet îndepărtate. Este foarte important ca după curăţarea chiuvetei, aceasta să fie bine ştearsă. Această procedură trebuie repetată până când problema dispare.

Vă recomandăm de asemenea să utilizaţi şi crema Franke după fiecare aplicare a pastei Franke.
Uneori, este posibil ca petele de rugină să fie mai greu de îndepărtat şi să fie necesare mai multe intervenţii pentru ca chiuveta să revină la aspectul original.

Care sunt cele mai bune produse pentru curăţarea chiuvetei din inox?
Zonele decolorate şi majoritatea petelor care apar pe suprafaţa din inox sunt provocate de depozitele de calcar din apă. Una dintre cele mai bune modalităţi de întreţinere a chiuvetei, este curăţarea cu crema Franke ce poate fi utilizată zilnic. Crema Franke este disponibila la partenerii nostri.

Cum aflu care este dimensiunea care trebuie decupată pentru fixarea chiuvetei din inox?
Întoarceţi chiuveta invers şi aşezaţi-o pe blat. Trasaţi conturul chiuvetei . Obţinem conturul de decupaj trasând un alt contur, interior acestuia , lasând 8 mm de jur împrejur iar la colţuri (important !) lăsând o rază de 20 mm. Dimensiunile pentru decupare sunt menţionate în fişa cu specificaţii tehnice corespunzătoare fiecărei chiuvete. În cazul în care este furnizat un şablon, vă recomandăm să îl utilizaţi!

Fragranite

Cu ce curăţ chiuveta din Fragranite?
Chiuvetele Franke din fragranite sunt realizate din materiale care sunt rezistente la pete, cu condiţia să fie curăţate corect şi cu un produs de curăţare corespunzător. Studiile au indicat că petele pe chiuvetele din materiale sintetice sunt mult mai frecvente în zonele cu apă dură, deoarece calcarul aderă la suprafaţa chiuvetei şi se pătează de la cafea, ceai etc. Astfel, petele se formează pe depunerile de calcar şi nu pe materialul din care este realizată chiuveta.

Una dintre cele mai bune modalităţi de întreţinere a chiuvetei din material sintetic este curăţarea cu pastă Franke. Pasta trebuie aplicată pe chiuvetă, apoi frecaţi cu buretele livrat împreuna cu pasta (buretele trebuie să fie uşor umezit). Lăsaţi pasta să acţioneze câteva minute, după care clătiţi bine cu apă. Dacă veţi curăţa periodic chiuveta în acest mod, nu se vor mai forma depozite de calcar şi suprafaţa chiuvetei se va menţine curată. După curătare si clătire se recomandă indepărtarea urmelor de apă prin ştergerea chiuvetei cu un material uscat, moale.

Pasta Franke este disponibila la partenerii nostri.

Cum montez clemele la chiuveta Fragranite?

1.Scoateţi o clemă din pungă
2.Fixaţi primul ştift 
3.Fixaţi al doilea ştift
4.Clema este fixată!

Cum realizez orificiul pentru montarea bateriei în chiuveta Fragranite cu montare deasupra blatului?

1. Verificaţi ca sticker-ul colorat să se afle în centrul orificiului pre-format.
2. Respectaţi instrucţiunile de pe şablon, sau:
3.1 Scoateţi chiuveta din ambalaj şi aşezaţi-o vertical, cu faţa către exterior. Verificaţi ca zona în care va fi orificiul pentru baterie să fie corectă în raport cu poziţionarea cuvei chiuvetei (aveţi grijă să nu deterioraţi marginile chiuvetei în timpul realizării acestor operaţiuni).
3.2 Luaţi un dorn şi aşezaţi-l în centrul sticker-ului colorat .
3.3 Loviţi dornul cu un ciocan – partea principală a orificiului pentru baterie va fi formată.
3.4 Pentru finisare, utilizaţi capătul rotund al ciocanului şi o pilă rotundă.

Accesorii

Cum întreţin tocătorul din sticlă?
Dorim să vă atragem atenţia asupra următoarelor aspecte:

Aşezaţi alimentele care vor fi prelucrate în mijlocul tocătorului, nu pe părţile laterale. Există pericolul ca tocătorul să se răstoarne dacă este aplicată forţă pe una dintre laturi.

Nu utilizaţi cuţite realizate din material ceramic, deoarece acestea pot deteriora suprafaţa.

Tocătorul este realizat din sticlă securizată şi este mai rezistent la şocuri şi la temperaturi ridicate decât alte produse din sticlă.

Nu expuneţi tocătorul la temperaturi sub 0°C sau peste 80°C. Nu utilizaţi produsul pe plite încinse sau în cuptoare, cuptoare cu microunde, congelatoare sau maşini de spălat vase.

Curăţare şi întreţinere:
Petele normale pot fi îndepărtate cu detergent de vase şi apă. Petele mai persistente pot fi îndepărtate cu ajutorul unei spatule speciale pentru sticlă şi apoi tratate cu un detergent neutru.
Nu utilizaţi produse de curăţare pentru plite vitroceramice, deoarece astfel de produse nu trebuie să intre în contact direct cu alimentele.
Nu utilizaţi produse abrazive (lichide sau bureţi) sau detergenţi puternici, cum ar fi spray-urile de curăţare pentru cuptoare, înnălbitori sau alte produse chimice.
Franke nu îşi asumă nicio responsabilitate pentru eventualele deteriorări cauzate de o utilizare incorectă şi de nerespectarea instrucţiunilor de curăţare prezentate mai sus.

Cum întreţin tocătorul Hygenia?
Tocătorul Hygenia este realizat din polietilena, este extrem de rezistent şi poate fi spălat în maşina de spălat vase.

Este rezistent la temperaturi de până la 100°C, cu toate acestea, în anumite situaţii, ustensilele foarte fierbinţi pot afecta suprafaţa acestuia.
Fiind realizat dintr-un material pe bază de uleiuri, acest tocător nu este rezistent la zgârieturi şi suprafaţa acestuia va deveni abrazivă în timp.

Cum întreţin tocătorul din lemn?
Lemnul este un produs natural, de aceea absoarbe umezeala. În cazul în care cantitatea de umezeală este prea mare, există riscul ca acesta să se deformeze, încă de la prima utilizare.

Această problemă poate fi remediată prin umezirea tocătorului din lemn pe ambele părţi şi lăsarea acestuia la uscat peste noapte, pe o suprafaţă plată, cu partea convexă în sus. Este foarte practic să aşezaţi tocătorul deasupra unui bol. După mai multe utilizări, suprafaţa tocătorului nu se va mai deforma.

De asemenea, recomandăm ungerea periodică a tocătorului cu un ulei vegetal de bună calitate, pentru ca suprafaţa acestuia să fie mai impermeabilă.

Nu aşezaţi pentru uscare tocătorul în apropierea unei surse de căldură sau în acţiunea directă a soarelui.

Baterii

Cum pot proceda pentru ca bateria să fie mai bine fixată pe chiuveta din inox?
Este posibil ca o baterie grea să nu fie foarte bine fixată pe chiuvetele mari din inox. Această problemă poate fi remediată prin crearea unor puncte de sprijin suplimentare. Nu este un lucru neobişnuit şi nu reprezintă o defecţiune a bateriei. De asemenea poate fi utilizat un accesoriu pentru întarirea zonei in care se montează bateria, acesta fiind disponibil la partenerii Franke. În acest mod, bateria va fi mai bine fixată şi nu se va mai mişca atunci când este deschisă sau închisă .

Care este cea mai bună modalitate de curăţare a bateriilor?
Citiţi fişa cu instrucţiuni de intreţinere. Utilizaţi un material textil moale şi un detergent slab.

Cum scot sita de la o baterie Franke?
Citiţi instrucţiunile de utilizare corespunzătoare fiecărui tip de robinet.

Cartuşele cu discuri ceramice nu se defectează ? Este adevărat?
Din punct de vedere operaţional, discurile ceramice sunt extrem de rezistente. Totuşi, mecanismele pot fi afectate de diversele tipuri de impurităti care se află în apă sau de apa dură.
Luaţi legătura cu un centru de service autorizat.

Care este garanţia pentru bateriile Franke?
Verificaţi fişa cu specificaţii corespunzătoare tipului de baterie achiziţionat. În mod normal, garanţia este de 5 ani in condiţiile respectării instrucţiunilor de utilizare si intreţinere.

Unde găsesc piese de schimb şi/sau alte accesorii?
Luaţi legătura cu un centru de service autorizat. Mai multe detalii.

Unde pot să văd o chiuvetă / baterie similară cu cea pe care doresc să o cumpăr?
Luaţi legătura cu cel mai apropiat partener Franke, accesând secţiunea Chiuvete/Baterii şi verificaţi care este cel mai apropiat partener Franke care are în stoc modelul dorit sau executaţi click pe secţiunea „Parteneri”. Vă recomandăm să sunaţi înainte partenerul respectiv pentru a verifica dacă modelul pe care doriţi să îl vedeţi este disponibil în showroom-ul acestuia.

Bateria cu finisaj satinat se potriveşte cu chiuveta de inox cu finisaj lucios?
Bateriile Franke sunt realizate astfel încât să fie complementare cu chiuvetele Franke însă nu este absolut necesar ca acestea să se potrivească perfect. Bateriile cu finisaj satinat se completează foarte bine cu aparate cu finisajul satinat, cum ar fi un cuptor sau o hotă din bucătăria dumneavoastră. Baterii Franke din inox cum ar fi Eos sau Atlas se potrivesc de asemenea foarte bine cu chiuvetele din inox.

Plite

De ce, după aprindere, la eliberarea butonului se stinge flacăra?
Presiunea de gaz este mult peste valoarea normală ( GN = 20mbar , GPL = 30mbar) .
Este necesară instalarea unui regulator de gaz.

De ce timpul de fierbere este mai mare decât cel cu care eram obisnuit?
Presiunea de gaz este mult mai mare decit cea normală , ( GN = 20mbar , GPL = 30mbar), flacăra nu mai “atinge” vasul de incălzit cu vârful ei , acolo unde temperatura este maximă.

Ce fac in cazul in care miroase a gaz?
Apelaţi la instalatorul autorizat de Autorităţile Române in Domeniu pentru verificarea conexiunilor cotului cu rampa de gaz , a racordului flexibil cu cotul si verificarea presiunii gazului ( GN = 20mbar , GPL = 30mbar)

Ce trebuie să fac pentru a putea sa dau informaţii complete despre plita, specialistilor?
Păstraţi eticheta argintie , lipită pe o latură a ambalajului original , pe care scrie “SERVICE” pentru că acolo sunt inscrise codul plitei şi seria de fabricaţie.

Când se aprinde plita?
Butonul de acţionare pentru aprinderea unui arzător se acţionează după ce vasul destinat pentru preparare este asezat pe ochiul respectiv sau imediat inainte de asezare. Se evită in acest fel supraincălzirea hotei de deasupra plitei si se economiseste gaz / energie electrică.

Cum se alimentează plita cu energie electrică?
Alimentarea plitei cu energie electrică se face separat de alte produse, respectând instrucţiunile ce insoţesc produsul, astfel incât să fie oricând posibilă deconectarea facilă, prin acces direct, fară să fie nevoie de demontarea mobilierului sau a altor aparate invecinate.

Cuptoare
La cuptorul cu gaz, de ce, dupa aprindere, la eliberarea butonului se stinge flacăra?
Presiunea de gaz este mult peste valoarea normala ( GN = 20mbar, GPL = 30mbar) şi / sau nu este executat decupajul de ventilaţie conform instrucţiunilor.
Este necesară instalarea unui regulator de gaz.

De ce cuptorul “nu coace bine” si timpul de coacere este mai mare decât cel precizat in documentaţie?
Presiunea de gaz este mult mai mare decit cea normală ( GN = 20mbar, GPL = 30mbar), in cazul cuptoarelor cu gaz şi / sau cuptorul nu este preincalzit la temperatura recomandată de reţetă, inainte de introducerea in cuptor a preparatului de copt, atât in cazul cuptorului cu gaz cit şi a celui electric.

Ce fac când miroase a gaz, in cazul cuptorului cu gaz?
Se verifică de către instalatorul autorizat de Autoritaţile Române in Domeniu care a realizat branşarea la reteaua de gaz, conexiunea cotului pe rampa de gaz, a racordului flexibil pe cot, presiunea gazului ( GN = 20mbar, GPL = 30mbar) şi existenţa decupajului de ventilaţie.

Ce trebuie să fac pentru a putea să dau informaţii complete despre cuptorul meu, specialiştilor?
Păstraţi eticheta argintie, lipita pe o latura a ambalajului original, pe care scrie “SERVICE” pentru că pe aceasta sunt inscrise codul cuptorului şi seria de fabricaţie.
Nu deterioraţi in cadrul procesului de intreţinere / curăţare eticheta similară lipită pe marginea inferioară / laterală la intrarea in cuptor, vizibilă dupa deschiderea uşii.
De ce, dacă sunt setate corect temperatura şi timpul de coacere, prepararea dureaza totuşi mult mai mult?
Nu s-a preincălzit cuptorul la temperatura recomandată de reţetă inainte de introducerea alimentelor in cuptor şi / sau se deschide prea des uşa cuptorului din diverse motive, momente in care se produce răcirea incintei cuptorului.

Cum se curaţă cuptorul?
Inainte de a incepe orice operaţie de curăţare şi intreţinere a cuptorului, acesta trebuie deconectat de la sursa de alimentare cu energie electrică prin scoaterea ştecherului din priză sau deconectarea siguranţei de pe circuitul electric al cuptorului.

-Inoxul şi părtile emailate vor rămine ca şi noi atâta timp cât sunt curăţate cu soluţie de apă cu săpun sau cu produse special destinate materialului respectiv (pentru părtile din inox recomandăm crema inox Franke). Uscaţi temeinic suprafeţele după curăţare.
-Evitaţi utilizarea produselor care conţin clor sau soluţii diluate de clor, sodă caustică, detergenti abrazivi, acid muriatic, oţet, inălbitori, decoloranţi sau alte produse care pot zgâria sau deteriora suprafeţele.
-Orice pete ce pot apărea pe partea de jos a cuptorului, cu compoziţii variate (sosuri, zahăr, albumină sau pete de grăsime) işi au originea in stropii care apar in timpul preparării mâncării sau in revărsarea mâncării. Stropii apar in timpul preparării mâncării şi sunt in general datoraţi folosirii temperaturilor prea inalte, in timp ce revărsările de mâncare sunt datorate utilizării unor vase prea mici sau a estimării greşite a creşterii volumului preparatului in timpul coacerii. Aceste două inconveniente pot fi inlăturate dacă vor fi folosite vase mai adânci sau prin utilizarea tăvii livrate pentru colectarea stropilor. Referitor la curăţarea părţii de jos a cuptorului, vă recomandăm să indepărtaţi orice pată cât cuptorul este incă cald (nu fierbinte), pentru că, cu cat asteptaţi mai mult sa curăţaţi cuptorul, cu atât petele vor fi mai greu de indepărtat.

Uşa cuptorului se curată astfel:
-curăţaţi atât partea interioară cat şi partea exterioară a uşii cuptorului dupa ce cuptorul s-a răcit complet, folosind apă fierbinte si evitând folosirea cârpelor aspre.
ATENTIE! NU apăsaţi prea tare pe suprafaţa uşii in timpul curăţării, se pot deforma suporţii balamalelor, caz in care uşa nu se mai inchide corect.
-pentru părţile emailate ca şi pentru interiorul cuptorului, folosiţi apă fierbinte si detergenţi neabrazivi.

Cum se alimentează cuptorul cu energie electrică?
Alimentarea cuptorului cu energie electrică se face separat de alte produse, respectând instrucţiunile ce insoţesc produsul, astfel incât sa fie oricând posibilă deconectarea facilă, prin acces direct, fară să fie nevoie de demontarea mobilierului sau a altor aparate invecinate.

Hote
Hota trebuie instalată pe un perete de exterior?
Nu, hotele pot fi instalate pe orice perete sau pot fi suspendate de tavan. Pentru instalarea unei hote care va funcţiona in modul recirculare (fără tub de evacuare către exterior) trebuie să achiziţionaţi şi un filtru cu carbon. Aceste filtre se găsesc la partenerii Franke si la centrele de service autorizate.
Există mai multe tipuri de filtre cu carbon – puteti afla tipul de filtru de care aveţi nevoie pentru hota dumneavoastră apelând la partenerii Franke sau la centrele de service autorizate.

Cu ce curăţ hota din inox?
Hota din inox trebuie curăţată cu un material textil moale impregnat într-o soluţie de apă şi un detergent neutru după care trebuie uscată cu o lavetă pentru a nu rămâne nicio urmă de apă.
De asemenea, puteţi să utilizaţi crema inox Franke.

Cum curăţ filtrele hotei?
Toate filtrele casetate de la Franke pot fi spălate în chiuvetă cu apă caldă şi un detergent neutru. Filtrele pot fi spălate si în maşina de spălat vase.

Unde găsesc filtru cu carbon pentru hota Franke?
Există mai multe tipuri de filtre cu cabon, în funcţie de tipul de hotă Franke achiziţionat. Pentru a cumpăra tipul de filtru de care aveţi nevoie, luaţi legătura cu un partener Franke sau cu centrul de service autorizat.

Cum aflu ce putere trebuie să aibă hota?
Pentru ca hota să fie eficientă, aceasta trebuie să aibă capacitatea de a schimba aerul din încăpere de 10 ori pe oră, atunci când este în funcţiune.

Pentru a stabili ce tip de hotă este neceasar, mai întâi calculaţi volumul încăperii în care va fi instalată. Cifra se obţine prin înmulţirea lungimii camerei cu lăţimea şi înălţimea. Astfel, dacă bucătăria este 4 x 4 x 2,5 metri, volumul acesteia este de 40m3.

Cifra astfel obţinută trebuie înmulţită cu 10 pentru a afla care este fluxul de aer optim pentru acea încăpere, având în vedere faptul că aerul trebuie schimbat de 10 ori pe oră. Astfel, la o bucătărie de 40m3 va fi necesară o putere de evacuare de 40m3 x10=400 m3/oră pentru o ventilare eficientă a acesteia.

Dacă hota este echipată cu un motor puternic, aceasta poate fi eficientă şi confortabilă chiar şi pe o viteză inferioară celei maxime, viteză pentru care nivelul de zgomot nu este deranjant.

Cât de des trebuie schimbat filtrul cu carbon? Pot efectua singur această operaţiune?
Filtrul cu carbon se schimbă foarte uşor şi perioada la care trebuie schimbat depinde de gradul de utilizare a hotei, precum şi de tipul de preparare. În mod normal, filtrul trebuie schimbat la 3-4 luni.
Există mai multe tipuri de filtre cu cabon, în funcţie de tipul de hotă Franke achiziţionat. Pentru a cumpăra tipul de filtru de care aveţi nevoie, luaţi legătura cu un partener Franke sau cu centrul de service autorizat.

Care este garanţia pentru hotele decorative Franke?
Garanţia pentru hotele decorative Franke acoperă costurile pentru piesele de schimb şi pentru manoperă în cazul defecţiunilor mecanice sau electrice ale aparatului, pentru un interval de 36 de luni de la data achiziţionării produsului. Pentru a beneficia de garanţie trebuie îndeplinite anumite condiţii. Pentru mai multe detalii, vă recomandăm să citiţi certificatul de garanţie care v-a fost înmânat împreună cu produsul.

Unde găsesc becuri şi alte piese de schimb pentru hota decorativă Franke? Cui pot să mă adresez dacă apar probleme în funcţionarea hotei decorative Franke?
Vă rugăm să luaţi legătura cu centrele de service autorizate.

Se formează condens pe plita cu inducţie şi pe panoul frontal din sticlă al hotei. Cum trebuie să procedez?
Prepararea la plitele cu inducţie este foarte eficientă din punct de vedere energetic. Aceste plitei încălzesc direct recipientul datorită inducţiei electromagnetice şi nu indirect prin intermediul suprafeţei lor.
Uneori, deoarece suprafaţa plitei poate avea zone relativ reci, nefiind incălzite de curenţi de aer cald asa cum se intâmplă la plitele cu gaz sau plitele electrice convenţionale, se poate evidenţia un efect secundar de condensare a vaporilor de apă. Astfel, vaporii de apă şi aburul care se produc în timpul preparării condensează pe aceste suprafeţe reci. Cantitatea de condens de pe anumite suprafeţe depinde de mai mulţi factori, inclusiv de temperatura ambientală din bucătărie, de temperatura ambientală a suprafeţelor, de grosimea materialului din care este realizată suprafaţa respectivă şi de tipul de preparare.

Tocătoare de resturi

Ce fac atunci când nu mai porneşte tocătorul?
Se deconectează tocătorul de la alimentarea cu energie electrică. Se fixeaza cheia hexagonală livrată odată cu tocătorul in orificiul plasat central, pe partea inferioară a tocătorului şi se roteste incet observând dacă nu cumva au fost introduse din greşeală părţi metalice, coji de nucă/alune, samburi, etc, care ar fi putut produce blocarea rotorului tocătorului. Dacă da, se demontează tocătorul de pe chiuvetă ( apelând la nevoie la serviciile unui instalator) şi se indepartează din tocător acele parţi. Apoi se resetează aparatul prin actionarea butonului de RESET, plasat excentric, pe partea inferioară a tocătorului .

Cum se indepartează mirosurile neplăcute care pot să apară după un anumit timp de utilizare?
Se folosesc 1-2 pungi cuburi de gheaţă si 1-2 lamâi tăiate in bucaţi. Se introduc simultan in tocător in timp ce tocătorul funcţionează, cuburile de gheaţă avind rolul de a indepărta eventualele resturi rămase neevacuate iar bucăţile de lămâie realizând menţinerea unui miros plăcut.

Ce nu trebuie sa ajungă in tocător?
In tocător nu trebuie să ajungăm metal, sticlă, porţelan, leşie, chimicale de curăţat, materiale plastice, grăsimi si ulei in exces, dovleac, coji de banană, frunze de ananas, cochilii de scoici, midii, medicamente, oase, ştiuleţi, pungi de plastic sau fâşii / benzi din materiale similare, foi de ceapă, ceapă verde etc.

Generale
De unde pot obţine piese de schimb pentru produsele Franke?
Contactaţi centrele de service autorizate.

Unde mă adresez daca am o problema cu chiuveta / bateria?
Va rugam sa luaţi direct legătura cu noi
Telefon: 021 350 15 50
e-mail: service.fro@franke.com

WhatsApp Chat WhatsApp Chat